Erős nőnek tartod magad? Nézd meg, hogy okozhat ez nehézségeket az életedben.

Az egyik konzultáció során a kliensem megemlítette, hogy az autójában és a lakásában is elromlott a fűtés, ezért ránéztünk erre.
Már az ásás során kiderült, hogy kliensemet a bosszúságon kívül valami furcsa büszkeséggel is eltöltik az ehhez hasonló nehézségek, és a következő programokat találtuk:

 • Erős nő vagyok, mindent meg tudok oldani.
 • Helyt kell állnom egyedül is, bármi történik.
 • Bármit meg tudok oldani, amit egy férfi.
 • Képes vagyok mindenre, amire egy férfi képes.
 • Kibírok mindent, amit egy férfi kibír.
 • Kibírok bármilyen zord időjárást vagy kényelmetlenséget.
 • Megbirkózom bármilyen nehéz feladattal.
 • Képes vagyok elvégezni a “férfimunkákat” is.

(Érdemes letesztelni, hogy nálad is megvannak-e ezek a programok.)

Az évszázadok, évezredek során a nők minden értelemben alá voltak vetve a férfiak akaratának. Eredetileg feltehetően a férfiak testi erőfölénye tette ezt lehetővé, később már a társadalmi berendezkedés is ezt támogatta. A ma élő nők közül valószínűleg nincs egyetlen egy sem, aki ne hordozna emiatt súlyos lelki sebeket és hátráltató genetikai programokat magában. A sok évezredes elnyomáshoz képest ez az alig 100-150 éves szabadság még nem elég ahhoz, hogy a mélyebben fekvő programok kitisztuljanak.

Lőszergyári munkásnő Pestszentlőrincen az I. világháború alatt

Lőszergyári munkásnő Pestszentlőrincen az I. világháború alatt

Sokak szerint ugyanakkor a legtöbb nő genetikailag magában hordoz olyan a férfiakkal kapcsolatos programokat is, amelyek nem a férfiuralom, hanem a férfihiány következményei. Programokat, melyek még a háborúk során keletkeztek nagyanyáink, dédanyáink idejében amikor a férfiak a fronton voltak és a nők magukra maradtak. A családfő, a pénzkereső, az irányító, aki az erőt, a biztonságot képviselte, hirtelen eltűnt. A háborús idők veszélyekkel és nélkülözéssel teli éveit a nőknek férfi nélkül kellett átvészelni, társ, támogató, védelmező nélkül.
Azután a kommunizmus évei, ahol az ideális nő az a kőkemény munkásnő volt, aki hegeszt és traktort vezet, csak tovább erősítették ezt a folyamatot.
Mindez a legtöbb nőt elképesztő mértékben megacélozta, Ezek azután továbbadták a génjeiket és életszemléletüket a lányaiknak és unokáiknak, akik hasonló harcos, kemény, “túlélő” szemlélettel élik az életüket és nevelik lányaikat. Ez azt jelenti, hogy minden ma élő magyar nő érintett. Ki jobban, ki kevésbé.

Nem az a baj, ha erősek vagyunk és képesek vagyunk mindenre, hanem az, ha a saját erőnk ellenünk fordul, és ellehetetleníti az életünket. A legismertebb káros hatása ennek a kőkemény női erőnek az, hogy frusztrálja a férfiakat. Ezt a jelenséget a legtöbb nő ismeri. Sok férfi egyszerűen feleslegesnek érzi magát egy-egy nő mellett, mert az adott hölgy képes férfiként és nőként is működni és ragaszkodik is hozzá, hogy megtegye. Ennek egyrészt a nők elnyomása miatti túlkompenzálás az oka, másrészt pedig a fentebb említett “férfihiányos” háborús idők hatásai.

Ha nem lenne elég baj az, hogy sok nő egyedüllétre ítéli magát azzal, hogy elüldözi a férfiakat maga mellől, nézzük, milyen további problémák okozói a női erővel kapcsolatos programok.

Ezek a programok gyakorlatilag megteremtik (!) azokat a szituációkat, ahol helyt kell állnunk. Ilyen programokkal az önértékelésünknek az tesz jót, ha nehéz helyzetekbe kerülünk és megoldjuk őket. Leegyszerűsítve: problémákat generálunk, bajba keverjük magunkat öntudatlanul, hogy aztán megoldhassuk a helyzetet és elmondhassuk, milyen erősek és talpraesettek vagyunk.
Legtöbben erre azt mondanánk “ugyan, ez butaság”. Igen, a tudatos reakciónk ez lenne, de ne feledjük, mindezt a tudatalattink intézi az ő sajátos logikájával.

De muszáj ennek így lennie? Muszáj elüldözni a férfiakat és válogatott nehézségeket teremtenünk ahhoz, hogy tudjuk, milyen erősek vagyunk? Egyáltalán nem.
Nézzük, hogyan tud segíteni magán az, aki nem ismeri a Théta Healinget, vagy más hasonló technikát.

ÖNÁLLÓAN VÉGEZHETŐ GYAKORLAT

Vegyünk elő egy papírt és egy tollat, kicsit csendesedjünk el, majd tegyünk fel magunknak kérdéseket és a válaszokat írjuk le a lapra. Például:
Mit gondolok a férfiakról? Mit gondolok a nőkről? Mik a legmarkánsabb emlékeim a férfiakról? Mik voltak azok a filmek, könyvek, történetek, amelyben a férfi, vagy a férfi és a nő kapcsolata különösen nagy hatással volt rám. Miért? Mit nem szeretek a férfiakban? Mi zavart a leginkább azokban a férfiakban, akik korábban az életem részei voltak? )Nem csak partner, pl az apa, nagyapa, főnök is idehozható) Mi volt az én szerepem ebben?
Mit szeretek a férfiakban? Ki az a férfi aki a legnagyobb pozitív hatással volt rám? Miért?
Mit hiányolok a férfiakból? Milyen szerintem az ideális nő? Én olyan vagyok? Ha nem, miben kéne változnom?
Mi az, ami szerintem a férfi dolga, kötelessége? Mi az ezekből, amit én csinálok, és nem tudom kiadni a kezemből?

(Stb. Folytasd nyugodtan a saját kérdéseiddel.)

Ha a kérdésekre olyan válaszok bukkannak fel csípőből, hogy “a férfiak szemetek”, “a férfiak gyengék”, “manapság nincs igazi férfi”, akkor ezek bizony programként működnek bennünk. A tudatalattink ezt úgy értelmezi, hogy “A férfiak gyengék, tehát gyenge férfit kell az életedbe vonzani”. Ezt jó, ha tudod.
Ezért képzeletben engedjük el ezeket a programokat. Ezután keressünk ellenpéldát a korábbi állításunkra. Tehát például keressünk olyan férfit, akit erősnek tartunk, férfiasnak. Nem kell, hogy ismerősünk legyen az illető, de valós személy legyen. Lehet például egy ismert művész, vagy sportoló, de ne legyen kitalált személy pl egy filmből.

Minden negatív állításra keressünk 2-3 pozitív ellenpéldát, hogy a meggyőződésünket “fellazítsuk” és így nyitottabbá váljunk más típusú férfiak bevonzására, (vagy más típusú viselkedés kiváltására a partnerünknél) mint eddig.
Ugyanígy vizsgáljuk meg a férfi munka – női munka témájában adott válaszainkat. Ha például van egy olyan válaszunk, hogy “ez az x dolog férfimunka, de gyakorlatilag mindig én csinálom”, a tudatalatti ezt is utasításnak veszi és úgy intézi, hogy mindig nekünk kelljen csinálnunk. Jelentsük ki, hogy hajlandók vagyunk átadni azt egy férfinak, ha ahhoz van kedvünk.
Ha valamit nagyon nehezünkre esik elengedni, de az eszünk azt diktálja, hogy ez lenne jó, akkor csak barátkozzunk a gondolattal, próbáljunk “megenyhülni” a témával kapcsolatban, keressünk erre is jó példákat, ha láttuk, hogy másoknál ez működik. Egy idő után sikerülni fog nekünk is.

Azt fontos észben tartani, hogy, ha egy kérdéssel kapcsolatban nincsenek erős érzéseink, harag, vagy ragaszkodás, akkor nagy valószínűséggel nincs gondunk vele. Ha viszont erős érzelmeket generál, akkor még dolgoznunk kell rajta. Akkor valamilyen sérülés, trauma van a háttérben, amit érdemes kideríteni.

Miután képzeletben elengedtük a hátráltató programokat töltsünk le helyettük támogatóbbakat. Itt van néhány példa, de nyugodtan írhatunk magunknak is letöltéseket.
Sok sikert!
(Alapmeditáció:  https://www.youtube.com/watch?v=Ct56ENUkDHI&t= )

LETÖLTÉSEK:

 • Tudom, milyen érzés erősnek lenni és kényelemben élni egyszerre.
 • Lehetséges és biztonságos számomra megengedni a férfiaknak, hogy elvégezzék a férfimunkákat.
 • Lehetséges és biztonságos számomra megengedni másoknak, hogy segítsenek akkor is, ha én is meg tudnám oldani a feladatot.
 • Lehetséges és biztonságos számomra, hogy csak akkor végzek férfimunkát, ha azt választom.
 • Lehetséges és biztonságos számomra férfimunkát végezni, ha ehhez van kedvem, anélkül, hogy ez kényszer lenne.
 • Lehetséges és biztonságos nőként női feladatotak ellátni, ha azt választom.
 • Lehetséges és biztonságos számomra nőként nőnek lenni és megengedni a férfiaknak, hogy férfiak legyenek.
 • Megengedett és biztonságos számomra kényelemben élni.
 • Tudom, milyen érzés tisztában lenni az erőmmel és a képességeimmel anélkül, hogy állandóan bizonyítanom kellene.
 • Lehetséges és biztonságos megengedni a férfiaknak, hogy tiszteljék bennem a nőt és az embert egyidőben, és elismerjék a képességeimet.
 • Lehetséges és biztonságos megengedni magamnak, hogy tiszteljem magamban a nőt és az embert egyidőben, és elismerjem a saját képességeimet.
 • Lehetséges és biztonságos megengedni magamnak, hogy én is tiszteljem a férfiakat férfiként és emberként egyaránt, és elismerjem a képességeiket.
 • Tudom, mit jelent a Teremtő legmagasabb szemszögéből nőnek lenni, férfinak lenni, embernek lenni.
 • Tudom, hogyan éljek egy férfival olyan kapcsolatban, amelyben kiegészítjük egymást és harmonikus az együttműködés.
 • Tudom, milyen érzés, amikor harmonikus kapcsolatban, kölcsönös tiszteletben és szeretetben élek egy férfival.
 • Tudom, hogyan engedjem ezt meg magamnak.

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS

.
.


.
.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal!