ITT MEG Is HALLGATHATOD, alig 8 perc

Esettanulmány “A pénz csodavilága” klubból.

A klubról mindig el szoktam mondani, hogy “az a célom vele, hogy több pénzed legyen”. Ezért, habár felismerem az előzetes eredményeket (pl.: nézőpont változás, kiegyensúlyozottabb érzelmek stb.), mégis valódi eredménynek mindig az anyagi gyarapodást, a pénzzel kapcsolatos konkrét pozitív élményeket tekintem.

Röviden a klubról: “A pénz Csodavilága” klub egy nagyon alapos, a pénzügyi valóság megváltoztatását célzó klub, amelyben a pénzzel kapcsolatos módszeres, napi szintű tisztításokkal és szemléletformálással foglalkozunk.

A cél az, hogy egy nem kielégítő anyagi helyzetből egy állandóan növekvő jólétbe mozduljunk el, a korlátozó programjaink és nézőpontjaink tisztításával.

Napi rövid és heti hosszabb hanganyagokból, illetve heti egy Zoom meetingből áll a klub programja. A rövid hanganyagok tisztításokat, megerősítéseket tartalmaznak és minden nap ránézünk egy konkrét területre a pénzzel kapcsolatban. A hosszabb hanganyag kifejezetten szemléletformáló, 30-40 perces anyag.

Esettanulmányunkban az egyik klubtagunk eredményeit és munkamódszerét nézzük át.

Röviden:

4 hónap klubtagság után a változások a következők:

– az első hónap után elkezdtek beáramlani a plusz bevételek

tudatosabbá vált a pénzzel kapcsolatban

– átértékelte a bankok szerepét és a nyitottságának és éberségének köszönhetően megtalálta azt a banki szolgáltatást, ami legjobban szolgálja most a céljait

elkezdett takarékoskodni

– a megnövekedett bevételek a megtakarítások mellett a gyerekei támogatását is lehetővé tették számára

– van igénye és hajlandósága alaposan utánanézni a pénzügyeinek

– a fél éves célkitűzéshez kapcsolódó jutalmat hónapokkal korábban túlteremtette, holott eredetileg nagyon távolinak tűnt számára.

Befektetett idő és munka:

Időhiány miatt jóformán csak hétvégén, házimunka közben tudja hallgatni a hanganyagokat, emiatt jegyzetelni sem tud, abból építkezik, ami megragad a hétvégi hanganyag hallgatás során.

Saját bevallása szerint a minden hanganyagban elismételt rendszeres tisztítások és megerősítések alaposan megdolgoztatják a tudatalattit.

És most nézzük a saját szavaival, részletek klubtagunk beszámolójából:

“Bár szeretnék többet foglalkozni a pénzes feladatokkal, így is nagy változásokon megyek keresztül.

Eddigi nézetem szerint “mindent a párna alá” megjelent a banki takarékosság. Konkrétan vásároltam gépjármű nyeremény betétkönyvet.

A plusz bevételem szaporodása miatt biztattam a gyerekeim, hogy indítsanak lakástakarék számlát, amihez felajánlottam konkrét hozzájárulást.

Támogatás, takarékosság, ezek számomra nagy újdonságok.”

Kérdéseim hozzá:

Mit gondolsz, mi az a változás/változtatás, aminek leginkább köszönheted ezt a fejlődést? Mi az, amit a Csodavilág hatására másképp gondolsz és másképp csinálsz?

“A legfőbb új nézőpont, hogy a parkoló pénz nincs áramlásban. Még mindig bizalmatlan vagyok a bankokkal (ráfizetés bent hagyni, mert kivételkor kezelési költséget számol fel, ami magasabb, mint a kamata).

Viszont mindkét döntés esetén más az egyenlet. A nyeremény esetén fizet évi kb 1% kamatot, és nyerhetek is vele, azaz a végén a visszaváltás miatti költség elhanyagolható. – játék!

A gyerekeim megtakarítása esetén is a kamat jobb, mint a számlámon hagyott pénzé.

Illetve eddig csak a tanulmányaikhoz tudtam hozzájárulni, de már nincs ez a költség, továbbá a “mellékesből” jut anyagi segítségre.

A csodavilág erősített meg:

– a pénz szeret áramlásban lenni

– az is áramlás, ha támogatsz valakit

– az is áramlás, ha a bank használja a pénzed

– legyél nyitott a lehetőségekre (pl mit kínál a bank, megtakarítási lehetőségek, bevételi forrás, vehetsz és eladhatsz tárgyakat)

ha értéket adsz, azt megfizetik, és merd megkérni az árát

– számláim szinte azonnal kifizetem

– alaposan megnéztem a bankszámlámhoz és pl lakástakarékhoz tartozó szolgáltatásokat

– élelmiszervásárlásnál egyszerre van takarékosság és gazdagságtudat is (nem akarok ételt kidobni, de keresem a minőséget)

a folyamatos pénzzel foglalkozás miatt a fél évre kitűzött “jutalom”, olyan távolinak és luxusnak tűnt, de ha szeretném már most meg tudnám magamnak engedni. Most keresek egy nagyobb álomjutalmat.?

– Ja és a költségeim is átnéztem, az “eddig sem volt rá időm” előfizetéses klubokból kiléptem.

Kérdéseim hozzá:
Mennyit foglalkozol napi szinten a témával? Vezetsz füzetet? Naponta, vagy egyben hallgatod a hanganyagokat? Jegyzetelsz?

“…nagy időhiányom van, így többségében hétvégén hallgatom házimunka közben. A Zoom-ot igyekszem mindig pótolni, a hanganyagok közül ami belefér.

Mivel nem ülök neki, ezért nincs jegyzetelés, de ami megfog, beragad, igazán meghallom, az dolgozik bennem – visszacseng…

A banki hitrendszerek átalakítása és a megtakarításaim felszaporítása az tudatos célkitűzés. És egyszercsak jönnek a lehetőségek. Valamit hallok, rákeresek, és pl a lakástakarék csak előjött a tudatomból. Rákerestem és kiderült, hogy nyár óta van a magyar piacon újra, szóval adtam magamnak vállveregetést, hogy egész éber voltam rá, pedig nem követem a napi híreket.

A gondolatok tudatosítása is egyre jobb: szándékosan cserélek le (gondolatot), ha korlátozónak találom.

És a szándék erejét is érzem, beindulnak a dolgok, előbukkannak, megjelenik egy lehetőség, vagy csak azt veszem észre, hogy pár hete (napja) épp ezt akartam.

Pl munka ügyben szeptemberben az első két hétben annyi ügyfél jelentkezett, amennyit gondoltam, hogy el tudok látni.

Szerintem a hanganyagok állandó mondatai a tudatalattit rendesen mozgatják. És a tennivaló lista és mások beszámolói is sok jó ötletet tartalmaznak.”

Remélem, ez az esettanulmány az eddigieknél kicsit nagyobb betekintést enged aPénz Csodavilága klub működésébe

HA ÉRTESÜLNI SZERETNÉL RÓLA, HOGY A KLUB MIKOR FOGAD ÚJ TAGOKAT, IRATKOZZ FEL A HÍRLEVÉLRE
(Feliratkozáskor azonnal kapsz 30+ hanganyagot is ajándékba)

Hírlevél feliratkozás