7 „hiba”, ami akadályozza az önmunka sikerét

 

Vannak sémák, visszatérő működéseink, amik szinte mindenkinél megjelennek, és rendszeresen megakadályoznak minket abban, hogy a teremtéseink teljesüljenek, illetve hogy egyáltalán az életünkben változások induljanak el. Sokkal többet felsorolhattam volna, mint ez a hét, rengeteg egyéb okot is, de akartam adni egy átlátható keretet, egy olyan sémát, amin ha végigmegyünk, akkor mindenki meg tudja állapítani, hogy nála hol van esetleg valami beakadás, vagy melyik volt az, amire érdemes lenne a hétből jobban ránéznie ahhoz, hogy beinduljanak a dolgok.

 

Az első, ami nagyon jellemző sokakra, hogy felületesen dolgozunk magunkon és nem megyünk a dolgok mélyére.

A második szorosan ide kapcsolódik: nem tudjuk jól használni az eszközöket. Nem ismerjük jól a Théta Healing eszköztárát, és amit ismerünk, azt sem értjük pontosan.

A harmadik, hogy nem figyelünk oda napközben a működésünkre, és a tetteinkkel, illetve a gondolatainkkal, belső működésünkkel ellene megyünk annak a néhány perces önmunkának, amit például reggel elvégeztünk. Tehát fél órát rászánunk az önmunkára, vagy meditálunk, majd a nap hátralévő részében totálisan ellentétesen működünk azzal, amit szerettünk volna megteremteni.

A negyedik, hogy ha valaki el is megy konzultációra, vagy jól is tud magán ásni, nem figyeli, hogy utána mik jönnek fel, illetve ha észre is veszi, hogy valami feljött, nem kezeli megfelelően azt. Soha nem kell elfelejteni, hogy ez egy folyamat, nem egyszeri műveletek. Amikor valami nincs rendben az életünkbe, és elkezdünk rajta dolgozni, akkor egy tisztulási folyamat zajlik, míg megoldódik.

Az ötödik a kifelé mutogatás. Onnantól kezdve tudunk változtatni az életünkön, hogy őszintén, a szívünk legmélyéig elfogadtuk, hogy mi magunk okozzunk a problémáinkat, mindegyiket.  Amíg arról nem tudunk leszokni, hogy másban keressük a hibát, addig nem fogunk tudni változtatni.

A hatodik a hit hiánya, amikor erre már nem terjed ki az önmunkánk, hogy az alapvető hitünket, előfeltételezéseinket, várakozásainkat meg tudjuk változtatni. Dolgozunk ugyan magunkon, de őszintén, a szívünk mélyén nem hiszünk abban, hogy ez a dolog megváltozhat.  Itt jön képbe a Théta Healing, mert azzal meg tudjuk ezeket a hiteket változtatni.

A hetedik az önhibáztatás, ami egy durva akna az önmunkában.

 

Az, hogy felületesen dolgozunk magunkon és nem megyünk a dolgok mélyére sokszor abból ered, hogy nem vagyunk elég tudatosak.  Amikor egy olyan fajta önmunkát végzünk, amiben tudatalatti programokat tárunk fel, nagyon fontos a tudatosság, ugyanis amikor elkezdünk valamin dolgozni, már maga a szándék beindít egy olyan mechanizmust bennünk, hogy a tudatalattiból elkezdenek az információk a tudatos tudatba átszivárogni, de amíg a tudatos tudatunkban zajló folyamatoknak sem vagyunk tudatában, addig az ilyen halványan átszivárgó gondolatfoszlányoknak végképp nem leszünk tudatában.  Nem fogjuk őket felismerni, és ez az oka annak, hogy nem leszünk képesek a mélyére menni a dolgoknak, mert belekapaszkodunk a felszínen a legkézenfekvőbb válaszokba.  És miközben pörgetjük ezeket a válaszokat, nem figyelünk a testünk jelzéseire, a halvány rezdüléseinkre, pedig ezeknek az érzéseknek a mentén tudnánk igazán mélyre menni.

 

Ezt a problémát a tudatosság növelésével lehet megoldani. Ehhez egy sokak által használt, végtelenül egyszerű gyakorlatot használhatunk: megállunk óráról órára, és visszanézünk, hogy min gondolkoztunk, mi történt velünk, mit láttunk, és annak hatására milyen gondolatok indultak el bennünk.  Ha pedig érzünk valamilyen érzetet, akkor kérdezzünk rá, hogy mitől van, mi történt, és kérjük meg a tudatunkat, hogy adjon választ ezekre a kérdésekre.

 

Minden napunk induljon azzal az elhatározással, hogy egy fokkal ma tudatosabbak leszünk, mint tegnap voltunk.

És azzal az elhatározással, hogy óránként-kétóránként egy percre megállunk, és önvizsgálatot tartunk. Óriási változásokat tudunk ezzel saját magunkon előidézni. Ahogy fejlődik a tudatosságunk, egyre több mindent fogunk belül észrevenni, és amikor elakadunk valamiben, csak kérdezünk magunktól, és befelé figyelve jönni fognak a válaszok.

 

A további hat pont kifejtése a videóban.

 

Facebook élő

2021. 04. 26