Hogyan érheted el te is a bőséget

Biztosan hallottál róla, hogy azok az emberek, akik “jóban vannak a pénzzel”, sok szempontból mások, máshogy gondolkodnak. Máshogy látják a világot, mint azok, akik anyagi gondokkal küzdenek.
.
Tudtad, hogy a legtöbb pénzről szóló szemléletformáló könyvet olyanok írták, akik vagy gazdagokkal készítettek interjúkat, vagy gazdagoktól tanultak meg bánni a pénzzel és a tanultakat leírták? Nagyon kevés olyan könyv van a témában, amit született gazdagok írtak, és ami ilyen, azoknak is a nagy részét úgynevezett “szellemírók” (megbízott írók) írták. Tehát nem személyesen az az ember, akinek a neve a borítón szerepel.
.
Miért van ez? Nagyon egyszerű. A legtöbb született gazdag nem tudatosan bánik jól a pénzzel, hanem szó szerint a génjeibe van kódolva, illetve eltanulta a szüleitől, környezetétől. Ők maguk sokszor nem is tudják, hogyan működik, ösztönösen jól csinálják.
.
De mit tehet az, aki nem ilyen szerencsés géneket örökölt? 
.
Két dolgot kell megérteni és elfogadni. Az egyik, hogy a pénztelenség oka soha nem kívül van, hanem mindig bennünk, a szemléletünkben, a hozzáállásunkban és a tudatalatti programjainkban.
A másik, hogy ezen csak mi magunk tudunk változtatni, senki nem tudja helyettünk megcsinálni, ahogy senki nem tud helyettünk megtanulni biciklizni, vagy úszni. A bőségszemlélet kialakítása ezekhez a dolgokhoz hasonlít a leginkább.
.
Számtalan apró dolog van, amit meg lehet tanulni ezzel kapcsolatban, és valójában mindez bárki számára elérhető, aki hajlandó beletenni a szükséges munkát.
.

Most három tippet szeretnék adni, amivel máris elkezdhetsz dolgozni a jólétedért.
.
1. Tudatalatti programok feltérképezése. Fogj egy papírt, és írj le mindent, ami a pénzzel kapcsolatban eszedbe jut. (Pl “a pénz nem boldogít”, “aki gazdag, az kapzsi” stb.) Egymás alá írd a mondatokat, majd írj melléjük 1-et, ha szerinted az adott mondat bőségszemléletű, és írj 0-át, ha úgy gondolod, hogy szűkösség-szemléletű.
A 0-ás mondatokra ezután keress legalább egy, de inkább 3 ellenpéldát, és tudatosítsd magadban, hogy ez egy téves gondolat volt.

.
2. Kis változtatás a hozzáállásodon: felejtsd el az ingyenes dolgokat. Amikor ingyen szeretnénk valamit megszerezni, a tudatalattinkat épp arra tanítjuk, hogy fizetésképtelenek vagyunk, ezután ő mindent megtesz, hogy fizetésképtelenek maradjunk. Azt is tanítjuk neki, hogy az adott dolog értéktelen, ezután ő mindent megtesz, hogy a lehető legkevesebb hasznunk származzon az ingyen szerzett dolgokból. (Pl nem lesz kedvünk elolvasni az ingyen szerzett könyvet)Továbbá, ha mi szeretnénk hasonló dolgot eladni, meg fogja akadályozni, mert ő úgy tudja, az adott dolog értéktelen, tehát nem lenne becsületes pénzhez jutni általa.
.
3. Kis változtatás a napi rutinban:  hordj magadnál egy kicsit több pénzt, mint szoktál. Sokszor a félelmeink, aggodalmaink tartják távol tőlünk a pénzt. “Mi lesz, ha elveszítjük? Vagy ellopják? Vagy elköltjük?”. Kezdj hozzászokni, hogy pénzed van, kezdj bízni magadban, másokban. Kezdd magadévá tenni az érzést, hogy a pénz VAN.
 

.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal!

 

Ha szeretnél hasonló tartalmakat kapni,
+ azonnal 30 db ajándék hanganyagot,
akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt:
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS