Amikor beindulnak a dolgok

 

Mindegyik konzultáció nagyon érdekes, mindegyikből rengeteget tanulok, és nagyon tanulságos. Ezért szoktam szemezgetni azokból, ami megosztható, és ami másoknak is hasznos lehet.  Most az egyik konzultáció rendhagyó volt bizonyos értelemben és erről szeretnék egy kicsit beszélni. Amikor meghallottam, hogy milyen témával jött az illető, leesett az állam.

Mindig úgy kezdődik nálam a konzultáció, hogy megkérdezem a klienstől, hogy érzi magát, és vagy rögtön elmondja, hogy milyen témát hozott, vagy felsorol 3-4 dolgot, ami épp jelen van az életében, és együtt théta állapotban kiderítjük, hogy a sok problémája közül melyik az, amin éppen érdemes lenne thétázni. Arra törekszem, hogy jó érzésekkel, lelkesedéssel és új lendülettel tudjon a kliens távozni erről a konzultációról. Így kap egy kis új, friss energiát, és ezáltal remélhetőleg már kicsit letisztultabb gondolatokkal tudja folytatni a hétköznapjait.

 

Ebben az esetben is megkérdeztem a klienst, hogy milyen témát hozott és ő úgy kezdte, hogy azért akarta a konzultációt, hogy kifejezze a háláját. Utána kifejtette bővebben, hogy a korábbi közös munkánk eredményeként elképesztő változások indultak be az életében, és egyszerűen megjelent benne ez a belső igény, hogy a hálája kifejezését konzultáció keretein belül tegye meg.  Azt is elmondta részletesen, hogy mi minden változott meg az életében, és mondhatom, hogy egy új emberrel beszéltem ahhoz képest, amilyen ő az első néhány konzultációban volt,  amilyen egyébként szinte mindenki szokott lenni: egy kicsit összezavarodott, frusztrált, szomorú, ideges, stb. Ő is ilyen volt az első konzultációkban, most pedig egy totálisan más emberrel dolgoztam,  aki magabiztos, vidám, lelkes, életerős, változtatja az életét hihetetlen mértékben és sebességgel.

 

Részletesen beszámolt arról is, hogy pontosan mit csinál, pontosan hogyan veszi igénybe azt a segítséget, amit én itt a videókban adok, illetve ő néhány alkalommal, amikor nagyon nem volt jól, konzultációt is igénybe vett.

Az egyik módszere, hogy kijegyzeteli a videókat, meghallja már benne azokat a dolgokat, amikről tudja, hogy számára fontosak lesznek, amiknél ráérez arra, hogy ez nála jelentős segítséget tud nyújtani. A klienseim között több ilyen is van, és akik ilyen szorgalmasan végzik az önmunkát, azoknál nagyon látványosak a változások. Hallottam már olyat is, hogy sokáig nem éreztek semmit, nem változott semmi, aztán egyik reggel úgy nyitotta ki a szemét az illető, hogy érezte magán, hogy ő már más, mint volt.

 

Ezek a folyamatok, amikor megváltozunk, úgy zajlanak, mint a növényeknél.  A magokat elvetjük, sokszor heteken keresztül csak a föld alatt növekednek, és semmi nem látszik belőle. Heteken keresztül kitartóan locsoljuk, annak ellenére, hogy nem látunk semmiféle változást. Nem kaparjuk le róla a földet, hogy megnézzük, kicsírázott-e egyáltalán, csak rendszeresen öntözzük azzal a bizalommal, hogy a felszín alatt zajlanak a dolgok, és egyszer csak ki fognak bukkanni az első kis levélkék.

Az önmunkában pontosan ugyanez a helyzet, minden nap a gyakorlatainkkal új magokat ültetünk el, és idő kell nekik ahhoz, hogy fejlődésnek induljanak, megmutatkozzanak az eredményeik.

 

A lelkünk is egy élő szervezet, nem olyan, mint egy számítógépprogram, amiben ha átírunk valamit, akkor az rögtön máshogy fog működni. Amikor a tudatalattinkban átírunk valamint, vagy végezzük az önmunkát, és rájövünk dolgokra, felismeréseink vannak, akkor az egész lelki szervezetünk elkezd ezzel a változással megtanulni egy újfajta működést. Ennek bizony idő kell, és ennek a hölgynek is az utóbbi időben ért be a sok munkája, ami állt egyrészt a konzultációkból, másrészt pedig az ő saját munkájából, amit nagy fegyelemmel, jegyzeteléssel, napi rendszeres munkával végzett.  Aztán egyszer csak észrevette, hogy bizonyos dolgokat, amiket addig eltűrt más embereknek, már nem képes elviselni, megváltozott, és olyan ember lett, akivel nem lehet akármit megcsinálni, olyan emberré vált, akivel nem lehet akármilyen hangon beszélni, és aki nem elégszik meg akármilyen munkával.

 

Minél inkább önmagunk leszünk, annál inkább rátalálunk azokra a dolgokra, amik számunkra elfogadhatóak, kellemesek és táplálóak.  Amikor úgy működünk, hogy az valójában nincs összhangban a valódi lényünkkel, akkor történhet meg velük, hogy tiszteletlenül bánnak velünk, csak rossz munkákat kapunk, túl sokat kell dolgozni kevés pénzért, stb.

Ez mind azt tükrözi, hogy önmagunkkal egyrészt mennyire vagyunk tisztában, másrészt mennyire tiszteljük önmagunkat.

 

Facebook élő

2021. 05. 10.