Aki valaha Théta Healinggel szeretne foglalkozni, az készüljön fel a legnagyobb meglepetésekre és próbáljon hozzászokni, hogy hallgat a sugallatokra, bármilyen furcsák is. Ahogy most én is teszem ezzel a bejegyzéssel.

A Théta Healing egy olyan eszmerendszer, amely nem kívánja megmagyarázni a világot, megmondani, hogy mi létezik, mi nem létezik, vagy, hogy mi micsoda. Sokkal inkább a világ illúzió-természetére hívja fel a figyelmet és megengedi az egyénnek, hogy abban higgyen, amiben akar.

Habár én hiszek az angyalokban, vagy pontosabb úgy, hogy észleltem a létezésüket, ennek ellenére eszem ágában sem volt beszélni róluk. Ma viszont valahogy reggel óta ez jön, hogy angyalok, angyalok…

Gondoltam, ma nem posztolok inkább semmit a Facebook-on. Fogtam az egyik Vianna Stibal könyvet, hogy megnézzek benne valamit, erre hol nyílik ki? 19. fejezet: Őrangyalok (Théta Healing I. kötet, 194. oldal)
Úgyhogy megadtam magam.

ANGYALOKRÓL DIÓHÉJBAN

Aki valaha kapcsolatba kerül angyalokkal, arra valószínűleg olyan mély benyomást fog tenni, hogy sosem fogja elfelejteni, és soha többé nem hiszi el, hogy nem léteznek. Márpedig aki a spirituális út bármely formájára téved, előbb-utóbb találkozni fog velük.

A különféle szellemi irányzatok más-más megközelítésből mutatják be az angyalokat, és a velük való munka lehetőségeit. Sokan hiszik, hogy csak az igaz, amit ők mondanak erről a témáról, a valósághoz viszont közelebb áll, hogy kicsit ennek is igaza van, kicsit annak is.
Ha valaki az emberi fajt próbálná bemutatni, annak is igencsak nehéz dolga lenne, hiszen sokfélék vagyunk. Ugyanez a helyzet az angyalokkal is.

Vianna Stibal abból a szempontból javasolja az angyalokkal való kapcsolatfelvételt (a 7-es síkról kiindulva), hogy megtapasztaljuk a különbséget a Teremtő és a nála alacsonyabb rendű szellemek hangja között, az energiák különbözőségét és, hogy meg tudjuk különböztetni a segítő és ártó szellemek hangját. Továbbá, hogy megtapasztaljuk azt, hogy a saját auránkon belül sem vagyunk soha egyedül.

Úgy gondolom, hogy a személyes látásmódunk nagyban befolyásolja azt, hogy egy ilyen találkozás esetén mit tapasztalunk. Egy elkeseredett, szomorú ember valószínűleg mély együttérzést és vigasztalást fog átélni. Egy bűntudatos, kishitű ember talán nyomasztóan kicsinek fogja érezni magát egy ilyen találkozástól, esetleg még félelmet is átélhet. Egy önhitt ember talán megrendül és átértékeli magában a dolgokat. Ismerek olyan embert, akitől teljesen távol áll a spiritualitás, fiatal, szeleburdi, agresszív. Amikor ő angyallal találkozott, fenyegetőnek találta és úgy érezte, legyőzték. Szépen érzékelhető, hogy az egyén rezgésszintjének megfelelő a tapasztalás.

Egy kiegyensúlyozott, kíváncsi, nyitott ember viszont nagyobb valószínűséggel egyszerűen egy másik lény jelenlétét fogja érzékelni és a kommunikációjuktól függ majd, hogy milyen véleményt alakít ki az angyalokról. Általában azok, akiktől a vallásosság és az áhitat távol áll, egyszerűen energiaként érzékelik őket. Ez csak lelki alkat kérdése, nincs jelentősége.

Azt is megfigyeltem, hogy akik hűvösebben viszonyulnak az állatokhoz és a természethez, azokat a tündérek és angyalok is kevésbé érdeklik, és ritkábbak is a tapasztalásaik. Van összefüggés, de most nem megyek bele. Röviden: nincsenek egy hullámhosszon. És bizonyára kivétel is van, hiszen sokfélék vagyunk.

A személyes tapasztalataim alapján azt gyanítom, hogy az angyalok érzékelik a “lelki igényeinket”, a kimondatlan kérdéseinket, illetve amikor úgy érezzük, hogy valami hiányzik, vagy valamerre indulnunk kellene, de nem tudjuk, merre. Ilyen esetekben gyakran olyan közlés jöhet tőlük, ami segít az adott helyzetben.
További megfigyelésem, hogy arra is nagyon alkalmas az angyalokkal való kapcsolatfelvétel, hogy gyakoroljuk a megkülönböztető képességet, a saját erőnkben való bizalmat, valamint az önérvényesítés és alázat megfelelő arányainak alkalmazását.

Az angyalokról ugyanis tudni kell, hogy hajlamosak egészen elkápráztató formában mutatkozni, ami a magas rezgésű energiáiknak köszönhető. Lenyűgöző jelenségek, az erő és fennségesség, ami árad belőlük, lehengerlő. És gyakran olyan határozott meggyőző erővel beszélnek, hogy az ember hajlamos minden szót szentírásnak tekinteni.
Holott az angyalok, bármilyen erősek és bölcsek, nem emberek, és az emberi élet nagy része nem ismeretes előttük. Így érdemes meghallgatni őket, tanácsot kérni, de döntés esetén a saját legjobb belátásunk szerint eljárni. Adjuk hát meg nekik azt a tiszteletet, amit bármely élőlénynek megadnánk – vagy talán még többet is, hiszen úgyis nehéz lenne megállni -, de ne feledjük, hogy az életünkért mi vagyunk felelősek, ezért bízzunk magunkban és önállóan hozzuk meg a döntéseinket.
Akinek van annyi önbizalma, hogy ne érezze magát kevesebbnek tőlük, az úgyis megtapasztalja, hogy ők a legmesszebbmenőkig tisztelnek minket és a döntéseinket, emellett tárgyilagosak és jóindulatúak.

Ha tehát valakit érdekel az angyalok világa, jól teszi, ha megvizsgálja a velük kapcsolatos hitrendszereit és kitisztogatja azokat, azaz a belső “szűrőit”, hogy minél kisebb torzítással észlelhesse ezeket a lényeket. Jól teszi azt is, ha tájékozódik, utánaolvas komolyabb okkult/spirituális írásokban, hogy ki mit mond az angyalokról és fellazítja kicsit a sztereotípiákat.
Továbbá hangsúlyozom ismét, hogy a 7-es sík tudatosságából kezdeményezzük a kapcsolódást, ne a mi 3-as síkunkról. Ez azért fontos, mert az angyalok (a Théta Healing rendszerének felosztása szerinti) 5. sík lényei, és ennek a síknak a szabályrendszere megköveteli az üzletkötést, az alkut. Tehát valamit adnunk kell cserébe az információért. Ha viszont a 7-es sík tudatosságából indul a kommunikáció, mentesülünk ez alól a kötelezettség alól.

A Théta Healingben is használjuk az angyalokkal való kommunikációt, erre külön instrukciókat kaptunk Viannától. Ha a kliens kéri, felvesszük a kapcsolatot az őrangyalával és közvetítünk kettejük között. Kérdéseket tehet fel neki és tanácsokat kérhet. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy az angyalok, természetüknél fogva az élet “szellem oldalán” tartózkodnak, bennünk főként azt látják, ami szellemi, ami örökkévaló, és ezzel kapcsolatosak a közléseik is. A belső fejlődésünkkel kapcsolatban tehát nagyon is érdemes tanácsot kérni tőlük, de például a fizikai életünk apró-cseprő dolgaival kapcsolatban kevésbé.

Én magam az angyalok feltétlen híve vagyok hosszú évek óta, ezért csak biztatni tudok mindenkit, hogy ismerje meg ezeket a csodás lényeket. Nem csak azért, mert “hasznunkra lehetnek”, de egyszerűen önmagáért az élményért is érdemes. Maga a földi élővilág is lenyűgöző, és aki szereti a természetet, be sem tud telni a szépségeivel. Ugyanezt kell elképzelni megsokszorozva, ha sikerül a természet finomabb birodalmaiba, a “láthatatlan világokba” is bepillantani.
Mert ugye:

“Több dolgok vannak földön és égen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
Álmodni képes.”
(Hamlet, Shakespeare)

 

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS