A Theta Healing “nem moralizál”, ahogy Vianna Stibal, a technika megalkotója mondja. Ez az egyik legnagyobb vonzereje. Nem azért, mert “mindent lehet”.
Hanem azért, mert ezáltal tanuljuk a “feltétel nélküli” szeretetet. Ami a teremtés energiája. Emellett megtanít tisztelni a bennünk élő istent, aki épp kibontakozik. Ennek érdekében választ, döntéseket hoz, hogy tapasztalatokat szerezzen, erényeket fejlesszen.
“Namaste” – mondják sokan üdvözlés gyanánt. A spirituális/ezoterikus világban nálunk is évtizedek óta használják ezt a köszönési formát. Vajon mindenki tudja mit is jelent? És, ha elméletben igen, vajon át is érzi, vajon ki is nyilvánítja? A mindennapokban? Kevesen. De talán egyre többen.

Namaste (szanszkrit szó) azt jelenti “Meghajlok a benned élő istenség előtt”. Abból az ősi felfogásból kiindulva született ez, hogy szellemi lényegünk azonos a Teremtő, Isten, Univerzum szellemi lényegével. Nem olyan, hanem az. Azonos vele.

 

De mit jelent mindez? Amellett persze, hogy jobban tisztelhetnénk a bennünk lakozó Istent, és a másokban lakozót is.
Azt jelenti, hogy teremtők vagyunk, és gyakran nemcsak a saját világunkat, de másokét is teremtjük.
Az ősi bölcsesség vagy okkultizmus ezért is hívja fel a tanulók figyelmét arra a felelősségre, ami az érzelmi és gondolati “környezetszennyezés” miatt terhel minket. Mert nincs olyan érzésünk és gondolatunk, ami a fejünkben maradna, vagy akár például a szobánkban. Épp ellenkezőleg. Felfoghatatlan gyorsasággal terjed minden irányban, és hozzátapad mindenki érzelmi-, gondolati “szervezetéhez”, ha tapadási felületet talál, vagyis, ha önmagához hasonló minőséget érzékel.
Ha pedig célzottan egy bizonyos személyre vagy csoportra is irányítjuk, különösen erőteljes hatást fejt ki. De mi ez a hatás? Felerősíti az ott található, hasonló gondolatok és érzéseket.
Szélsőséges esetben például előidézhetünk így egy bűncselekményt is akár. Ha valakinek egy agresszív cselekedethez már csak az utolsó csepp hiányzik, egy kósza gondolat, amely hasonlóan agresszív és eléri őt, képes cselekvésre ösztönözni az illetőt.
A Théta Healing működését egyebek mellett a kvantumfizika törvényszerűségeivel is magyarázhatjuk és ezek egyike az, hogy a megfigyelő megváltoztatja a megfigyelés tárgyát a megfigyelés által. Théta Healingben ezt nevezzük “tanusításnak“.
Akár tudunk erről, akár nem, mindig mindent tanusítunk, amit megfigyelünk és amiről véleményt alkotunk. Ilyen módon folyamatosan formáljuk a világot magunk körül.
Ha pedig másokról elmarasztaló ítéletet hozunk, tanusítjuk, hogy ő olyan, amilyennek mi megítéltük, és ezzel hozzájárulunk, hogy olyanná váljon.
Mintha azt mondanánk “ez a fal fekete” és ezáltal, hogy ezt kimondtuk, egy újabb réteg fekete festék kerülne a falra. Ellenben, ha találnánk rajta egy kis világos foltot, és azt mondanánk, “ha ezt nézem, nem is olyan fekete, inkább világos”, ezzel rákerülne a falra egy világos festékréteg. Nem tudom, mennyire világos ez, de talán az.
Érzéseinkkel, gondolatainkkal mindenkit befolyásolunk a környezetünkben. Ítélkezéseinkkel ártunk másoknak és lealacsonyítjuk önmagunkat. Sokan, akik ezt megértik, rendkívül nyomasztónak érzik ezt a tényt. Mert egyszerűen képtelenségnek tűnik ellenőrizni az érzéseinket és gondolatainkat minden pillanatban. Valójában nem az, de tény, hogy nagyon nehéz, amikor még csak most szereztünk tudomást az egész témáról.
Mit tehetünk? Kezdetnek elég jó, ha igyekszünk mások jó tulajdonságaira koncentrálni, és azt “tanusítani”. Ha ismerünk valakit, akit sok szempontból rossznak tartunk, keressünk benne valami jót, említsük meg neki, dícsérjük meg azt a vonását.
Vagy, ha nem vagyunk vele beszélőviszonyban, csak magunkban idézzük fel azt a jó tulajdonságot.
Ha nehezünkre esik, emlékezzünk rá, hogy ugyanabból az anyagból gyúrták, mint minket, megvannak a saját küzdelmei, és ugyanúgy egy istenség bontogatja a szárnyait benne, mint bennünk.

 

Namaste 

 

 

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS

.
.


.
.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal!