Hol a te Achilles-sarkad? Bizonyára emlékszel Akhilleuszra Homérosz Iliászából. Az újszülött Akhilleuszt anyja a Sztüx vizébe mártotta, hogy sebezhetetlenné tegye. A sarkánál azonban, amelynél fogva anyja a vízbe merítgette, sebezhető maradt.

.

Úgy tűnik, mintha mindenki a Sztüx vizében fürdött volna, és csak bizonyos pontokon nem ért minket a víz, mert mindenkinek vannak ilyen sebezhető pontjai, általában nem is egy.
Azt hiszem, Müller Péternél olvastam valahol, hogy minden ember úgy születik, hogy vannak a testének bizonyos eleve meghatározott gyenge pontjai, ahol a legvalószínűbb, hogy megsérülhet vagy megbetegedhet.
.
Nekem is van néhány ilyen, közülük talán a bokámat emelném ki. Mindkét bokámon többször volt ficam, repedés és törés, hol az egyiken, hol a másikon. Ha végiggondolod az életedet, talán te is megtalálod a saját gyenge pontjaidat.
.
De nem csak a testünkre igaz ez
.
Az a tapasztalatom, hogy nem csak a testünk esetében van ez így. A lelki problémáink és az életben adódó nehézségeink is azt tükrözik, hogy vannak bizonyos területek, amelyek érzékenyebbek. Régi, nagy okkultista tanítóknál olvastam, hogy az emberi közösségek, sőt társadalmak is ott indulnak romlásnak “ahol a rossz már kikezdte” azokat.
Kicsit olyan ez, mint amikor egy fa kérgét megsértjük, és a sérülésnél gombásodni kezd. Vagy amikor megkarcolunk egy autót és a karcolásnál elkezd rozsdásodni.
.
Hogy jön ez a Théta Healinghez? A Théta Healing munkában azt derítjük fel, hogy milyen tudatalatti program tart fenn egy adott nehézséget. Felderítjük, a programot, a keletkezése körülményeit, megtaláljuk a tanulságokat, majd eltávolítjuk az adott programot.
A munkám során azt tapasztalom, hogy egy-egy nehézséget több különböző program is támogat, a legkülönfélébb életesemények és tapasztalatok járultak hozzá ugyanannak a problémának a fenntartásához.
.
Jó példa erre a túlsúly. Előfordulhat, hogy valaki a génjeiben hordoz egy több generációval korábbi programot, például azt, hogy “Meg kell hízni, mert a kövér test a jómód jele“. Majd egy későbbi generáció átél egy háborús időszakot és szereznek egy olyan programot, hogy “Meg kell enni mindent, mert ki tudja, mi lesz holnap“. Így az illető beleszületik egy olyan családba, akik genetikailag hajlamosak a hízásra, ráadásul a nagy evések a mindennapok részei. Itt kialakulhat az a program, hogy “addig lehetek a család része, amíg én is kövér vagyok“.
.
Ezután az anyuka mindig édességgel jutalmazza vagy kárpótolja a gyereket, így a nassolás összekapcsolódik a “vigasztalódás” fogalmával, esetleg az anyai szeretet átélésével. Később bántják az iskolában, ennek hatására kialakul benne az a program, hogy “ha nagyobb testem van, nem tudnak bántani“. Még később a túlsúlyt már a személyisége részének tekinti, és lesz egy olyan programja, hogy “ha lefogyok, az már nem én leszek“. Előfordulhat az is, hogy pozitív élmények is hozzájárulnak. Az első szerelme odavan a telt idomokért, így kialakul az a program, hogy “a telt idomok az ideálisak, az az egészséges és a szép“. Összekapcsolódhat az értékesség, az egészség, a fiatalság és vonzerő fogalmával. És így tovább.
.
Gondolom, már világos. Volt egy “gyenge pont”, az “Achilles-sarok”, ami lehetett egy ősrégi program, de lehet egy erőteljes gyerekkori élmény hatása is.
Ezután minden további trauma, vagy épp erős pozitív élmény ugyanehhez a programhoz tesz hozzá támogató programokat.
A Théta Healingben emiatt keressük a gyökérprogramot, amit, ha kihúzunk, kártyavárként omlik össze ez a programrendszer. Sokszor azonban gyökérprogramból is több van.
.
Ezért olyan nehéz néha egy-egy fennálló problémán, betegségen, élethelyzeten változtatni. Onnan tudjuk, hogy nem találtunk meg mindent, hogy még mindig fennáll a probléma. Amíg az jelen van, amíg az zavar, addig nem végeztünk.
.
Hallottam olyan esetekről, amikor valaki évekig dolgozott egy-egy problémán, mire sikerült megoldania.
.
Egy dolgot kell megértenünk: a Théta Healing mindig mindenkinél működik, és, ha még nem oldódott meg a probléma, akkor még nem végeztünk. Tovább kell dolgozni rajta.
Egyetlen esetben áll fenn a veszélye annak, hogy nem járunk sikerrel: akkor, ha nem dolgozunk tovább.
.
Ha szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevélre!

.

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS

.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal!