Sokan már értik, hogy a gondolkodásukon kell változtatni, de ezen a ponton meg is rekednek.
Amikor eléjük kerül egy új információ a bőség témájáról, egy blogbejegyzés, vagy Facebook poszt, jönnek a szívecskék, a “köszönöm” meg az “áldás”.
.
Aztán, amikor azt látják, hogy ezekből az információkból sokkal több is elérhető lenne, viszont ezért már fizetni kell, ott megtorpannak.
.
Meg kell érteni, hogy ez egy belső határ, egy állomás, amin túl kell jutnunk ahhoz, hogy haladhassunk.
.
Amikor nem vagy hajlandó fizetni azért, hogy fejlődhess, a tudatalattid ezt úgy értelmezi, hogy:
.
1. nem akarsz fejlődni – ezért minden lehetséges módon megpróbál ebben megakadályozni (Emiatt lehetőségeket fogsz elszalasztani, nem veszel észre egy jó ajánlatot, lecsúszol még az ingyenes képzésekről is, vagy mondjuk nem jut rá időd. És ezt a tudatalattid csinálja.)

2. úgy értelmezi, hogy nem akarod azt a pénzt, ami ehhez kellene, nincs szükséged rá, hiszen nem akarsz fejlődni – ezért minden lehetséges módon meggátolja, hogy plusz pénzhez juss (Extra kiadásokat hoz az életedbe, lecsúszol a pénzkerresési lehetősgekről, stb.)

Mi a megoldás? Kezdj el kis összegeket elkülöníteni önfejlesztésre. Elöször, csak 1-1 könyvre, aztán jöhetnek a kisebb tréningek, és így tovább.

Amikor nekem nagyon nem volt pénzem, de tényleg nagyon, akkor úgy kezdtem, hogy elhatároztam, minden hónapban veszek egy könyvet. Csak egy könyvet. Persze emellett ott volt a sok ingyenes anyag az interneten, de el kellett kezdenem PÉNZT ADNI az önfejlesztő anyagokért. Ez eleinte 2-3000 Ft volt havonta.
.
Később már beleférhet egy 30-60000 Ft-os képzés, illetve ennek a duplája is időnként, és ez folyamatosan növekszik.
.
Nemrég hallottam egy riportot egy sikeres vállalkozóval, aki közel 6 millió Ft-ot költött abban a hónapban az önfejlesztésre, valami amerikai coach programjára fizetett be.
És ő is így kezdte. Először kicsiben. De ez hozta meg a fejlődést.
.

Tehát: kezdj el pénzt félretenni arra, hogy havonta valamilyen önfejlesztő anyagra költhesd.

.

Ha többet szeretnél tudni arról, mi gátol és mi segít az anyagi gyarapodásban, nézd meg ezt is:

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS

.


.
.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal!