Beszéljünk a humorról.
A járvány kitörése óta százával, ha nem ezrével születnek a mémek és különféle viccek a vírusról, a kormányokról, és az emberek viselt dolgairól az adott helyzetben.
Bár legtöbben csak nevetünk rajta, tucatjával érkeztek a kommentek, hogy “ez nem vicces”, meg, hogy milyen tapintatlanság a vírussal viccelődni.
.
Szuper téma egy kis önmunkához.
Annak, aki nem tudja, elmondom, hogy A HUMOR AZ ERÉNYEK EGYIKE, azaz Isten egyik aspektusa, megnyilvánulási módja.
.
A tökéletes humor, amit majd egyszer elérünk, senkit sem sért, soha nincs mások kárára és mindenki számára vicces. Na de mi tökéletes ezen a földön?
.
Mégis a Théta Healing arra tanít minket, hogy ahol minket valami érzékenyen érint, ott nekünk van valami sérülésünk, amivel dolgozni kell.

A HUMOR SEGÍT ELVISELNI ÉS MEGOLDANI A HELYZETET

Fontos tudni azt is, hogy a humor az úgynevezett “megküzdési stratégiák” egyike, amivel az emberek a stresszes helyzeteket kezelik. Szakemberek szerint ráadásul a legérettebb stratégiák közé tartozik.
.
Amikor viccet csinálunk valami ijesztő és komoly dologból, eltávolítjuk magunktól, kisebbé tesszük, akkorává, amivel már képesek vagyunk megküzdeni.
.
Aki egy ilyen vészhelyzetben képes megőrizni a humorát, az fölé emelkedett a problémának. Tudja és megérti, hogy nagy a baj, de NEM ENGEDI, HOGY EZ LEBÉNÍTSA őt.

MESÉK

Népmesékben is előfordul, hogy a gonosz lényeket a főhős kigúnyolja, nevetség tárgyává teszi, és azok emiatt elmenekülnek.
Hasonló jelenség a Harry Potterben kiválóan ábrázolt “mumus”, amit azzal lehetett legyőzni, hogy valami vicces dologgá átváltoztatták, aztán kinevették.
A legprofibb horror történetekben is rendszeresen ezt az eszközt választják a szerzők. Az egyik leghíresebb ilyen történet Stephen Kingtől az “AZ” című regény. A főgonosz ebben egy szuperintelligens földönkívüli létforma, ami világokat képes elpusztítani. Egy csapat gyerek győzi le, méghozzá humorral.
.
(Ne gondoljuk, hogy ezek légbőlkapott ötletek. Akik kicsit is jártasak az okkultizmusban, és bepillantottak az élet rejtett működésébe, azok felismerik azt, hogy a szerző “tud valamit”.)
.
A humort Vianna Stibal a Théta Healing megalkotója is az erények közé sorolja.
.
Ha úgy érzed, hogy nem teljesen értesz mindenféle humort, az normális, hiszen mindenki a műveltsége, lelki alkata és ízlése szerint más-más fajta humort tud értékelni.

„Semmi nem tárja fel jobban egy ember jellemét, mint az, hogy min tud nevetni.”
Goethe

ÖNMUNKA A HUMORRAL

Ha van olyasmi, amin nem tudsz nevetni és nem szereted, ha viccelődnek vele (pl. a vírus, vagy Jézus vagy bármi), akkor ez remek lehetőség egy jó kis önásásra. Nézd meg, mikor hitted el, hogy a humor ártalmas, vagy illetlen. Nézd meg azt is, hogy az adott dolog (amin nem tudsz nevetni), milyen formában kapcsolódik a te személyes életedhez, hol sérültél, milyen traumád volt ezzel kapcsolatban, és gyógyítsd ezeket.
.
Ha szeretnéd, hogy a lehető legtisztábban jelenhessen meg a humor az életedben, segítve és támogatva az utadat, menj fel a 7-es síkra az alapmeditációval és töltsd le magadnak a következőket:
(Alapmeditáció: https://soundcloud.com/viktoria-farkas-788236948/theta-healing-alapmeditacio)
.
Tudom, mit jelent a humor a Teremtő legmagasabb nézőpontja szerint.
Tudom, milyen érzés, lehetséges és biztonságos a humornak teret engedni az életemben.
Tudom, hogy a humor megengedhető számomra, és mások is megengedik nekem.
Tudom, hogyan használjam a humort a legjobb, legmegfelelőbb módon.
Tudom, hogyan használjam a humort anélkül, hogy azzal másokat sértenék.
Tudom, milyen érzés, lehetséges és biztonságos, hogy jó humorérzékkel rendelkezem.
Tudom, milyen érzés, lehetséges és biztonságos, hogy a humor emel és segít a tisztánlátásban.
Tudom, hogyan éljek anélkül a minta nélkül, hogy a humor nem helyénvaló.
Tudom, hogyan engedjem meg magamnak a humort.
Tudom, mikor engedjem meg magamnak a humort.
Tudom, milyen érzés, lehetséges és biztonságos, hogy a humorral egy isteni erényt gyakorolok.
Tudom, milyen érzés, lehetséges és biztonságos beengedni a vidámságot és játékosságot az életembe.
Tudom, hogyan engedjem be ezeket.
Tudom, mikor engedjem be ezeket.
Tudom, milyen érzés, lehetséges és biztonságos, hogy mindig én választom meg a kedélyállapotomat, és dönthetek úgy, hogy vidám leszek és lelkes, függetlenül a külső körülményektől.
Mutassa meg a Teremtő, hogy mindez lehetséges, biztonságos, megengedhető számomra és megengedhetem magamnak, és, hogy mindez már most működik az életemben.

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS

.
.


.
.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal!