Ezekben a napokban a koronavírus járvány és a kartantén miatt sokan panaszkodnak arra, hogy tanácstalanok, bizonytalanok, unatkoznak, tehetetlenek.

Amellett, hogy egy nehéz időszak kezdődött most mindannyiunk életében, ami sok bizonytalanságot, aggodalmat és félelmet hozott, mindezek tetejében teljesen felborult a napi rutinunk.

Sokszor ez okozza a legnagyobb bajt, egyfajta tanácstalanságot eredményez, amelyből nehéz megtalálni a kiutat.


Ehhez hoztam most néhány tippet, hogyan fordítsuk a hasznunkra ezt a helyzetet.

 

1. Alakíts ki napi rutint. Ebben az új helyzetben a legtöbb bizonytalanságunk és tehetetlenségünk abból fakad, hogy felborult a rend. Alkoss új rendet, alakíts ki új napi rutint.

2. Meditálj minden nap. A korábbi túlhajszolt életünkben sokszor alig jutott idő a meditációra, elcsendesedésre. Most itt a lehetőség, ragadd meg, alakítsd szokássá a meditációt, hogy olyan legyen, mint a fogmosás, eszedbe se jusson elmulasztani.

3. Mozogj minden nap. A testmozgásra szintén sokaknak nem jutott ideje. Itt a lehetőség “rászokni” erre is. Kezdd napi 5 perc mozgással, egy kis átmozgató tornával reggelente.

4. Olvass minden nap. Szintén sokan panaszkodtak korábban, hogy nincs idejük olvasni. Most van. Az olvasás kikapcsol, elgondolkodtat, megtornáztatja az agyat, képzelőerőt, új távlatokat nyit bennünk.

5. Kezdj bele egy komolyabb önmunkába. Nézd meg, az életed mely területén szeretnél egy teljesen új fejezetet nyitni a járvány elmúltával. (Ehhez itt találsz egy ajándék gyakorlatsort: https://nincskanal.hu/ajandekok/)

6. Alkoss rendszeresen. Alkotás közben teljesen máshogy működünk, bekapcsol az intuíciónk és egy állandó felfelé kapcsolódott állapotban vagyunk. Ez gyógyítja és feltölti a testet és a lelket. Kézimunkázz, főzz, rajzolj, varrj, írj!

7. Tanulj valami újat! Csodás korban élünk, az interneten elképesztő mennyiségű anyag van, amelyek által továbbképezhetjük magunkat. Gondold át, miről tanulnál szívesen, akár még új szakmát is szerezhetsz a karantén alatt. Az online szakmák most különösen felértékelődnek.
(Itt a klubban például megtanulhatsz weboldalt építeni: https://nincskanal.hu/csiribirispiriklub/)

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS

.
.


.
.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal!