Gondolatok a pénzes kihívás után
.

Az októberi hónap fő témája a pénz volt, emiatt egy picit olcsóbban elérhetővé tettem a „Programozd magad bőségre” csomagot, és kaptam sok visszajelzést, hozzászólást, kérdést. Kibontakozott egy félreértés: az emberek ezektől az anyagoktól várják, hogy valami megváltozzon az életükben és úgy gondolják, hogy ha megvesznek egy ilyen anyagot, akkor elvárható, hogy az megváltoztassa az életüket.
.

Van egy alapvetés. Az a nagyon egyszerű dolog, hogy mi teremtjük a valóságunkat. Csak mi. Meg kell érteni egyszer és mindenkorra, hogy akármennyire is úgy tűnik, hogy a másik csinál velünk valamit, a másik akadályoz minket valamiben, az soha nem igaz. A pénzes anyagokkal pontosan ugyanez a helyzet. Az, hogy milyen anyagi helyzetben vagyunk, az tőlünk függ.  Rajtunk múlik, hogy mi az, amit képesek vagyunk az életünkbe beengedni, amit magunknak meg tudunk engedni. Amikor azt mondjuk, hogy valamit nem engedhetünk meg magunknak, világosan kimondjuk, hogy a kezünkben van az irányítás:  az, hogy valamit nem engedhetek meg magamnak szó szerint azt jelenti, hogy én abban hiszek, hogy valami miatt ezt nekem nem szabad.
.

Megértettem, hogy máshogy kell nézni a világra. Amíg elítéljük a pénzt, addig nem fog megváltozni az anyagi helyzetünk, mert nem értjük a pénznek a világát. És mivel nem értjük, elutasítás van bennünk. Nagyon sok sérülést is elszenvedünk, amíg nincs pénzünk, elsősorban természetesen lelki sérüléseket. Ezeket gyógyítani kell, mert az a személyes sérülés, ha nem gyógyítjuk meg, távol fog tartani minket az anyagi gyarapodástól. Nem az én vagy más anyagai fognak segíteni, hanem amit megváltoztatunk ezeknek a hatására. Nem maga a gyakorlatsor változtatja meg az életedet, hanem az, ha komolyan elvégzed és akár többször egymás után visszatérsz rá, nagyon komolyan magadba nézel, hogy milyen érzéseket hoz fel és kicseréled azokat. Ez fog változtatni.
.
Sokan csinálják azt, hogy anyagokat összevásárolnak, átfutnak rajta, és jöhet is a következő. Nem képesek arra, hogy odafigyeljenek arra az egyetlen egy gyakorlatra, vagy akár egyetlen egy kérdésre és arra komolyan ránézni, hogy milyen érzést ébreszt benne. Nálam körülbelül 2-2.5 év volt, amíg jelentős változások indultak be, de még mindig nagyon lassan és amikor akarok egy szintet lépni, hogy több legyen a bevételem, akkor újra nekiállok ásni. Már évek óta csinálom, nálam már működik és mégis óriási blokkok vannak még mindig. Akinél még be sem indultak a változások elképzelhető micsoda blokkok húzódnak meg a háttérben. Ez nem fog máshogy megoldódni, csak ha ő saját magába őszintén belenéz. Ebben nekem mindig az segített, amit a Thétából tanultam a kezdetek kezdetén, hogy ha saját magunkon ásunk, csináljuk úgy, mintha más valaki lenne ott velünk szemben és rajta végeznénk az ásást.
.
A tudatalattink végtelenül egyszerű eszközökkel tudja elterelni a figyelmüket. Azért csinálja, mert menekül, úgyhogy ezeket kezelni kell. Azoknak okoz ez a legtöbb nehézséget, akik a befelé figyelést még nem gyakorolták be, tehát ehhez feltétlenül kell egyfajta tudatosság. Nagyon egyszerű dolgokkal lehet a tudatossági szintünket növelni. Például azzal, hogy rendszeresen, fél óránként – óránként visszanézünk arra, hogy mi mindenen gondolkodtunk vagy milyen hatások értek minket és hogyan viseltük őket, hogyan reagáltunk rájuk. Rendszeres önvizsgálattal kialakul bennünk egyfajta önmagunkat megfigyelő üzemmód és onnantól könnyedén észleljük azokat a felbukkanó érzéseket és halvány gondolatokat, amik ásásban, önásásban előjönnek. Ezt lehet fejleszteni, gyakorolni. Olyan nincs, hogy valakinek nem működik. Semmi más nem segít, mint az, ha begyakoroljuk ezt az önmegfigyelést.
.

A rendszeres önmegfigyelés teszi lehetővé, hogy a leghalványabb kis emlékfoszlányok, gondolatfoszlányok a tudatos tudatunkban meg tudjanak jelenni egy ásásban, felismerjük az érzéseinket.

Három nagyon fontos dolog kell ahhoz, hogy pénzünk legyen:
.

– a támogató tudatalatti minták,

– a megfelelő szemlélet,

– a megfelelő tettek.
.

A fizikai világban nem lehet kizárólag spirituális eszközökkel megvalósítani dolgokat. Azért vagyunk a fizikai világban, hogy megismerjük a működését, elkezdjük használni, elkezdjünk benne hatást kifejteni.

Gondolatok a pénzes kihívás után

2021.11.01. Facebook élő