.
Sok ember szeretné megtalálni az életcélját, és nem is sejti, hogy egy-egy korlátozó meggyőződés akadályozza ebben.
Nézzük mi az a 7 leggyakoribb tévhit, ami felmerül az életcéllal kapcsolatban.
.
1. Ez egy nagy cél, amivel megszülettünk, amire “teremtettek minket”, tehát valaki valamikor meghatározta, vagy mi választottuk még születésünk előtt.
.
Valójában az életcél sokkal inkább olyasmi, ami az életünkből, sorsunkból, tapasztalatainkból “nő ki”.
Eleve van egy teljesen egyedi világlátásunk, majd mindazok a dolgok, amiken életünk során átmegyünk, igazán egyedi tapasztalatokkal ruháznak fel minket, egyedi érzékenységet és tehetségeket fejlesztenek ki bennünk. Ez az, ami különösen alkalmassá tesz minket valamire, és ebben a dologban igazán magunkra találunk.
.
2. Az életcél olyasmi, amit egyszer megtalálunk, aztán életünk végéig csináljuk.
.
Amikor életcélról beszélünk, pontosabb lenne azt mondani, hogy az “aktuális életcélunk”. Amikor megtalálunk egy ilyen célt, akkor belekezdünk valamilyen tevékenységbe ezzel a céllal kapcsolatban (ez a tevékenység lehet hobbi, munka, vállalkozás, vagy más), és miközben ezt csináljuk, jól érezzük magunkat, kiteljesedünk, szárnyalunk. És: FEJLŐDÜNK!

Ennek a fejlődésnek pedig az lesz az eredménye, hogy “kinőjük” a korábbi célunkat, megunjuk, már nem ad semmi újat, és akkor az új fejlettségi szintünknek megfelelően új cél után nézünk.

Tehát nem kell attól tartani, hogy életre szóló döntést kell hozni, és nyugodtan megengedhetjük magunknak, hogy váltsunk akkor, ha a korábbi tevékenység már nem szolgál minket.
.
3. Az életcél olyasmi, amit akkor is fel kell vállalnunk, ha nem tetszik.
.
Ez sokakban ébreszt irracionális félelmeket. Az életcél MINDIG olyasmi, ami boldoggá tesz. Azért, mert a lényünkből fakad, azért, mert kiteljesedünk benne és táplál minket.
Ha egy lehetséges életcél szorongással, félelemmel, szomorúsággal tölt el, akkor az NEM A TE CÉLOD. Tehát nyugodtan keress tovább, és menj mindig boldogság felé!
.
4. Az életcél valami spirituális dolog, pl. ledolgozni a karmát.
.
A fizikai világban élve még a spirituális célokat is fizikai cselekvések által érjük el. (Még a tudatszintünk emeléséhez is rengeteg fizikai eszközt használunk, könyveket olvasunk, előadásokat hallgatunk, meditálunk, amiben az egész testünk részt vesz.) Ha ez nem így lenne, nem kellene testet öltenünk, és fizikai életet élni.
Ezért, amikor az életcélunkat keressük, az feltétlenül egy tevékenység, valami, amiből hobbi, munka, vállalkozás vagy bármi más lehet.
A kulcs: tevékenységet végezni, amivel hatást gyakorolunk a világra.

Miközben ezt csináljuk, a spirituális célok automatikusan teljesülnek, legtöbbször sokkal könnyebben, mint amikor közvetlenül ezekre törekszünk.
.
5. “Az az életcélom, hogy segítsek másoknak”
.
Minden ember végső célja segíteni másoknak. Ez egy olyan lelki igény, belső késztetés, ami egy bizonyos érettségi szinten “bekapcsol”, és megjelenik ez az érzés, hogy segíteni akarunk. Ez mindenkivel megtörténik, nem pedig néhány ember speciális küldetése.

Ha úgy érzed, hogy ez a célod, az csak azt jelenti, hogy éretté váltál arra, hogy másoknak segíts, itt pedig az a feladat, hogy rájöjj, hogy hogyan tudsz te személy szerint segíteni, úgy, ahogy senki más nem tud.

Tehát ezt a “segíteni akarok másoknak” érzést pontosítani kell. Kiknek, miben akarsz segíteni, és mitől lesz teljesen a lényedből fakadó, teljesen egyedi a te segítséged?
.
6. Az életcél valami új, meglepő és nagy horderejű dolog.
.
Néha így van, de legtöbbször nem. Legtöbbször teljesen hétköznapi dolgokat azonosítunk életcélként, viszont teljesen egyedi módon csináljuk.

Én például Théta Healinggel foglalkozom, amit rajtam kívül talán több ezren csinálnak Magyarországon. Mégis mindenki, aki ezzel foglalkozik, rendelkezik egy teljesen egyedi látásmóddal, egy teljesen egyedi megközelítésssel, és valamiben igazán jó, sokkal jobb, mint mások.

És valójában bármit is választasz, az a lényedtől válik majd teljesen egyedivé, attól, aki te vagy.
És az érték, amit a világnak adsz, az nem más, mint az egyedi világlátásod.
.
7. Az életcél olyasmi, amit úgy találunk meg, hogy gondolkodunk rajta.
.
Itt szoktak hamvában halni az életcél megtalálására tett kísérletek. Valamennyit kell gondolkodni, persze, és fel kell tárnunk, hogy mi az az egyediség, ami a lényünkből fakad.
De aztán el kell indulni, és ki kell próbálni dolgokat!
Ettől fogjuk egyre magabiztosabban megállapítani, hogy pontosan mivel is szeretnénk foglalkozni.
.
Ebben segít az “Életcél, küldetés” programom, ami 13 napon át, különféle kérdéseken és gyakorlatokon át vezet végig a folyamaton.
Feltárjuk, hogy honnan indulsz, mi mindenen mentél át, és ezek mivé formáltak, mindezekből pedig kirajzolódik egy irány. Végül konkrét cselekvési terv mentén indulhatsz el ebbe az irányba és fedezheted fel az életcélodat.
Tehát az “agyalástól a cselekvésig” és ezáltal a konkrét változásig juthatsz el.
.

Életcél, küldetés Program

Itt tudsz róla bővebben olvasni

(csak januárban elérhető ezekkel a feltételekkel):

https://nincskanal.hu/eletcel-kuldetes-online-trening/

ÜZENETKÜLDŐ
Hozzájárulok az e-mail címem ideiglenes tárolásához.

Az e-mail címed csak a válaszadásig tároljuk, azután töröljük.

HA MARADT KÉRDÉSED

E-mailben: info@nincskanal.hu
Messengeren: https://www.facebook.com/NincskanalThetaHealing/
Vagy itt az oldalon az ÜZENETKÜLDŐ segítségével.
A kérdésed ilyenkor e-mailben érkezik meg hozzám, és a lehető legrövidebb időn belül válaszolok.