Önszabotáló működéseink

 

A Théta Healing egésze az önszabotázsról szól, ugyanis a Théta Healing arra egy kiváló eszköz, hogy a tudatalattinkban megbúvó korlátozó meggyőződéseket meg tudjuk találni, és meg tudjuk szüntetni.

A tudatalattink körülbelül 98%-ban befolyásolja azt, hogy mit tudunk elérni az életünkben és mit nem. Amikor elhatározzuk, hogy valamit meg akarunk tenni, átgondoljuk, hogy mik lennének ennek a lépései, mi mindent kell ehhez megtennünk. Ha tökéletesen jól megcsinálunk mindent, és minden jól megy, ez akkor is csak a 2%-a annak, amit tenni tudunk. A maradék 98%-ot a tudatalatti mintáink határozzák meg.

Ezért nagyon fontos dolgozni a tudatalatti mintáinkon és ezért mondhatjuk azt, hogy minden, ami a tudatalattinkban van, és korlátoz minket, az része ennek az önszabotáló mechanizmusnak, hiszen belőlünk indul ki.

 

Amikor a tudatalattink a benne tárolt minták hatására megakadályoz minket a célunk elérésében, az többféleképpen történhet.

Megtörténhet úgy is, hogy látszólag külső okok akadályoznak meg minket a céljaink elérésében. Nagyon gyakori, hogy azt tapasztaljuk, hogy nem jönnek össze a dolgok, vagy azt érzékeljük, hogy nincs szerencsénk. Ez is a tudatalattink hatása.

A tudatalattink fizikai szinten a DNS-ünket körülvevő morfogenetikus mező. Ez bekapcsolódik abba a hatalmas, mindent átható morfogenetikus mezőbe, amiben mi is benne vagyunk, és benne van az összes többi ember is, meg minden, ami a teremtett világban létezik. Ezért a tudatalattink kapcsolatban áll mindennel a külvilágban, és ezért tud bevonzani az életünkbe például egy nem segítőkész ügyintézőt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy folyamatosan jelen vagyunk egy információs hálóban, és a tudatalattink válogat az információk közül, amire nekünk éppen szükségünk van. Össze tudja rendezni a dolgokat, hogy úgy alakuljon minden, ahogy a tudatalattiban tárolt mintáink megengedik, és ilyenkor tűnik úgy, hogy a külvilág szabotál minket.

 

Viszont önszabotázsnak sokkal inkább azokat a dolgokat szoktuk nevezni, amikor nyilvánvalóan saját magunkat szabotáljuk: nem teszünk meg valamit, vagy megteszünk valami olyasmit, ami nem előnyös számunkra, hanem valamilyen bajba sodor minket, vagy halogatunk. Tipikus példa, amikor valakinek valami fontos dolga van másnap reggel, és képtelen rávenni magát este, hogy időben lefeküdjön aludni. Néha megmagyarázzuk magunknak, hogy ez az izgatottságtól van, de legtöbbször emögött abszolút önszabotáló mechanizmusok állnak. Ehhez hasonló, hogy valami fontos dolgot el kellene intézni, de halogatjuk, és este azon kapjuk magunkat, hogy eszünkbe sem jutott a dolog. Ha eszünkbe sem jut valami, az is nagyon tipikusan önszabotálás, a tudatalattink intézi. A tudatalattink csuda dolgokat tud csinálni, például amikor hallgatunk egy hanganyagot, és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy nem emlékszünk rá, hogy az elmúlt percben miről beszéltek. Azért csinálja, hogy azok az információk ne jussanak el hozzánk, amik nem szolgálják azoknak a programoknak a működtetését, amelyek már a tudatalattinkban vannak.

 

Az ilyen önszabotáló működések hátterében olyan belső korlátaink állnak, mint hogy valamiről nem tudjuk elképzelni, hogy megtörténhet velünk, hogy abban az élményben részünk lehet, nem tudjuk elképzelni, hogy azt mi valójában megérdemeljük. Vagy úgy érezzük, hogy másnak rossz lenne, ha mi azt megkapnánk, mert lehet, hogy ő is vágyik rá, de ő nem tudja magának megteremteni. Ez nagyon gyakori, ezzel konzultációban is szoktam találkozni, amikor azon ásunk, hogy miért nem tudja valaki elérni a célját, és akkor kibukik az, hogy mennyire rosszul esne ez a testvérének, barátnőjének vagy bárkinek.  Ez az érzés valahol a tapintattal áll rokonságban, de ez egy nagyon káros folyamat, amikor saját magunkat azért korlátozzuk, hogy a másiknak ne okozzunk kellemetlen perceket. Ezen érdemes tudatosan is dolgozni, ránézni erre, ha sikertelenséget tapasztalunk, küszködünk, hogy elérjünk valamit, hogy ki az a környezetünkben, akit nem akarunk túlteremteni.

Ezt a programot érdemes átfordítani arra, hogy mi lenne, ha mi, akik elérjük a céljainkat és beteljesítjük az álmainkat, inspiráció lennénk a környezetünknek. Egy példa, egy olyan ember, aki megmutatta, hogy ez lehetséges.

 

2021. 07. 05.

Facebook élő