“A baglyok nem azok, amiknek látszanak” – hangzott az emlékezetes mondat a Twin Peaks-ben. Emlékeztek? Az a helyzet, hogy nem csak a baglyok. Általában a dolgok gyakran nem azok, amiknek látszanak.

Sokan, akik épp csak elkezdik használni a Théta Healing technikát, hajlamosak azt hinni, hogy csak a traumáinkból születhetnek hátráltató meggyőződések, illetve, hogy a traumákból csak hátráltató meggyőződések születhetnek.

Egyik sem igaz, de ez alkalommal csak az elsőről szeretnék beszélni, vagyis arról, amikor nem a trauma teremtette a hátráltató meggyőződést, hanem egy kellemes élmény.
(Egy másik alkalommal majd arra is hozok példát, amikor a trauma során olyan meggyőződések is születtek, amik hatásaiban pozitívak)
Tudatalattink egészen bámulatosan képes értelmezni a helyzeteket.
Egyik kliensem, akivel a siker és anyagi gyarapodás témáján korábban már dolgoztunk, most egy más jellegű problémával keresett meg. Rettenetesen zavarták a homályos emlékfoszlányok, amik az utóbbi napokban újra meg újra rátörtek, de nem tudta értelmezni őket.

Az ásás során eszébe jutott egy emlék, az elsőáldozása emléke. Az ünnepség egy pompás uzsonnával zárult a katolikus plébánia kertjében. Sütött a nap, nyíltak a virágok, mindenki ünneplőben volt és a kertben megterített asztal finomságoktól roskadozott. Sütemények, gyümölcsök, kakaó és tejszínhab. Kliensem szinte mesébe illően szép emlékként gondolt vissza rá. Elmesélte, hogy sosem felejti el, hogy a pap bácsi egy zacskóban süteményt csomagolt neki, amit hazavihetett. Neki, és még néhány gyereknek.

Amikor ránéztünk, miért jöhetett fel ez az emlék, mit tanult meg ebből az esetből a kliensem, a következő programokra bukkantunk:

– Szegénynek lenni jó.
– Aki szegény, az kap dolgokat.
– Aki szegény, arra figyelnek, vele tapintatosabbak az emberek.
– A szegényeket tisztelik.

Kliensem szegény családban nőtt fel, és a tudatalattija ezeket a következtetéseket vonta le az esetből.

Így fordulhatott elő, hogy nem egy trauma, hanem egy csodás gyerekkori élmény hatására születtek olyan hátráltató meggyőződések, melyek kliensemet nehéz anyagi helyzetben tartották.

Ha te sem vagy elégedett az anyagi helyzeteddel, teszteld le, hogy nincs-e hasonló programod.

Ha pedig épp ezen a témán dolgozol, és felbukkan egy kellemes emlék, kezdj el gyanakodni és járj utána, mert nem véletlenül jönnek ezek elő.

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS

 
 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal!