Elkezdődött az új év, remélem, ti is tele vagytok új reményekkel és új lendülettel.
Egy kis videóban már beszéltem róla, de szeretném kicsit jobban kihangsúlyozni, mennyire fontos változnunk ahhoz, hogy elérhessük a céljainkat.

“Ha ugyanazt tesszük, amit mindig is tettünk, akkor ugyanazt kapjuk, amit mindig is kaptunk” – ugye ismerős ez a kijelentés?

De ezt úgy is mondhatnák, hogy “ha ugyanazok maradunk, akik eddig voltunk, ugyanarra leszünk képesek, amire eddig képesek voltunk”, Értjük ezt?
Nagyon jól ismerem azt az érzést, amikor írjuk a céljainkat, meditálunk rajtuk, vizualizájuk őket, manifesztáljuk őket, aztán napról-napra növekvő csalódottsággal konstatáljuk, hogy “nekünk ez nem működik”.

Gyakran hiába összpontosítjuk a szellemi erőinket, hogy magunkhoz vonzzunk valamit, nem történik semmi. Vegyük észre, hogy olyan ez, mintha egy vitorláshajóval el szeretnénk jutni valahová, és azért imádkoznánk, hogy megfelelő irányból fújjon a szél. Nem egyszerűbb úgy fordítani a vitorlát, hogy bármilyen szél jó legyen? 

Erről van szó, amikor azt mondjuk, hogy nekünk magunknak kell megváltoznunk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.

Mik a céljaid erre az évre? Új munkahely, vállalkozás, több pénz, boldogabb családi élet, utazás, egészség? Bármi is a célod, nézd meg, milyen az az ember, aki már elérte ezt a célt.

Lehet, hogy némely jelenlegi szokásod nincs összhangban az álmaiddal. Vizsgáld meg egy napodat és mindent nézz meg azzal a szemmel, hogy ez összefér-e a terveiddel. Ha például több pénzt szeretnél keresni és eddig mindig későn keltél és este sokáig neteztél céltalanul, nézd meg, hogy azok, akik több pénzt keresnek, mint te, szintén ezt csinálják-e? Vagy ők mivel töltik a szabadidejüket?

Ha boldogabb családi életre vágysz, nézd meg, hogy az, akinek ez megvan, miben különbözik tőled? Más a természete? Máshogy beszél az emberekkel? Milyen tulajdonságai vannak, amik belőled esetleg hiányoznak?

Lehetne sorolni a példákat, de a lényeg, hogy a dolgok nem önmagunkban állnak, hanem mindig egy összetett rendszer részei. Egy jobb anyagi helyzethez hozzátartozik a takarékosság, a tudatos pénzkezelés, az, hogy hajlandók legyünk fejlődni, hogy a munkaadónknak vagy az ügyfeleinknek mindig többet adhassunk. Hozzátartozik a megbízhatóság, precizitás, rendszeresség stb.

Egy boldogabb családi élethez hozzátartozik a jobb kommunikáció, az, hogy időt és energiát szánjunk egymásra, az odafigyelés, az áldozatkészség, az együttműködés, a gyengédség, a bizalom stb.

Bármit szeretnél elérni, próbáld az adott dolgot rendszerben szemlélni és meglátni, hogy neked hol kell változtatnod önmagadon ahhoz, hogy tiéd lehessen az, amit szeretnél.

HA ÚGY ÉRZED, HOGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED: info@nincskanal.hu

IDŐPONT FOGLALÁS

.


.
.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal!